mei 2017
Op zaterdag 6 mei 2017 wordt op het landgoed De Klinze de bevrijding gevierd met o.a. oude legervoertuigen van Keep Them Rolling. Bigband Leeuwarden zal daarbij op het landgoed optreden met swingend repertoire uit de periode '40-'45.

Aldtsjerk is dit jaar verzamelplaats voor de grootste rijdende colonne van voertuigen van Keep Them Rolling door Fryslân. De vijftig voertuigen komen in de middag het park van landgoed De Klinze in Aldtsjerk  binnenrijden. Ze zullen daarbij muzikaal worden binnengehaald door de Bigband Leeuwarden. De voertuigen kunnen worden bezichtigd en het bevrijdingsfeest zal vervolgens losbarsten met swingend '40-'45 repertoire van de Bigband. Het bevrijdingsfeest is gratis toegankelijk voor publiek.

april 2017
In de afgelopen weken hebben we met zanger Luud Hietkamp - student Music Art aan het Friesland College - hard gewerkt aan het instuderen van een aantal swingende nummers. Deze nummers speelden we samen met Luud spelen tijdens zijn afstudeerpresentatie op dinsdag 4 april in poppodium Neushoorn te Leeuwarden. 

Een beeldverslag van het optreden:

april 2017
Het Cityproms festival in Leeuwarden is het grootste driedaagse klassieke muziekfestival van het Noorden. Het festival laat jaarlijks de historische binnenstad van Leeuwarden bruisen, tintelen en spetteren. Klassieke muziek wordt gecombineerd met populaire muziek en podiumkunsten. In 2016 stond Big Band Leeuwarden als afsluiter op de vrijdagavond op het programma en op vrijdag 23 juni 2017 staat Big Band Leeuwarden opnieuw als afsluiter op het vrijdag-programma met een dampend optreden op het Zaailand! Kijk hier voor het gehele programma van het Cityproms festival in 2017.